Terug naar agenda
Share this event
Terug naar agenda

Bio en Veggie: een win-win!

29 oktober 2024
14:00 - 17:00 Gent Foodservice

Op deze netwerkdag kunnen aankopers en chef-koks van grootkeukens kennismaken met het vegetarische aanbod van vijf biobedrijven. 

Afbeelding
""

Als grootkeuken kan je vandaag niet meer om een vegetarisch aanbod heen in jouw menu. Maar hoe vind je een geschikt aanbod dat past binnen de werking van je keuken en voldoet aan alle criteria? Bio en veggie vormen op dat vlak een gouden combinatie. De Vlaamse biologische sector loopt immers al jaren voorop als het gaat om een vegetarisch en lekker aanbod. Vandaag behoren de Vlaamse biobedrijven tot de top van de vegetarische keuken. Bovendien blijven ze innoveren, met een divers aanbod aan veggieproducten en evenwichtige maaltijden en aandacht voor lokale ingrediënten. 

Op de netwerkdag "Bio & Veggie: een win-win" kan je het aanbod van vijf biobedrijven leren kennen. Je vindt de vijf deelnemende bedrijven hieronder. Je krijgt de tijd om aan hun kookeilanden te proeven en om met hen in dialoog te gaan over jouw noden als afnemer. Samen naar een win-win! 

Programma 

14u: Ontvangst 
14u15:  Presentatie 5 bedrijven
15u15-16u30: Kookdemo en proeverij: aan 5 kookeilanden ontdek je het aanbod in de praktijk. 
16u30 Afsluitende drink. 

Voor wie? 
Aankopers van grootkeukens, overheden, events, ...
Professionele foodies op zoek naar kwalitatieve lekkere producten in grotere volumes, rechtstreeks of via leverancier. 

Waarom?
De Vlaamse overheid moedigt overheidsinstellingen en grootkeukens aan om meer bio op te nemen in hun aanbod via het Strategisch plan bio 2023 - 2027. Ook zet de overheid hoog in op eiwittransitie. De combi bio en vegetarisch is dus een win-win in een duurzaam aankoopbeleid. 

Waar? 
Kom je met de trein? 10 min stappen vanaf station Gent-Sint-Pieters
Kom je met de auto? het aantal parkeerplaatsen is beperkt. 
Meer info: www.officearena.be 

 

Deelnemende bedrijven

Fresh & Veggie
www.freshandveggie.bio 

Fresh and veggie groeide de afgelopen jaar uit tot vegetarisch-plantaardige grootkeukenspecialist voor retail en horeca. We hebben een gevarieerd aanbod van dips, maaltijdcomponenten, kant-en-klare maaltijden tot desserten en bieden ook oplossingen op maat voor (groot)keukens, in samenwerking met de lokale biolandbouw. Voor horeca hebben wij standaard bulkverpakkingen. Bij ons is er veel mogelijk, of het nu om een afgewerkt product gaat of een halffabricaat als gegrilde groente.

Food for Freedom
www.hobbit.be
Het Belgisch familiebedrijf Food For Freedom is sinds 1983 een vaste waarde in de wereld van de biologische vleesvervangers. 
Wij hebben een heel ruim aanbod van veganistische en vegetarische producten: van tofu, tempeh en seitan tot spreads, burgers en balletjes. Alles wordt gemaakt op onze sites in Maldegem en Ruddervoorde. Alle producten zijn ook 100% biologisch en plantaardig, zonder concessies te doen aan smaak of kwaliteit. Dit doen we onder de merken De Hobbit, The Bio Veggie Company, Abinda & Bumi. Onze producten zijn beschikbaar in verschillende formaten: van bulkverpakkingen voor grootverbruik tot kleinere porties voor specifieke evenementen. Daarnaast denken we ook graag samen met u, onze klant, na over het meest geschikte recept en product.

La Vie Est Belle 
www.lavieestbelle.be
La Vie Est Belle ziet vegetarische voeding niet als een alternatief, maar als een uitbreiding van de mogelijkheden om een aantrekkelijke, gevarieerde maaltijd aan te bieden. Onze plaats in de voedingsdriehoek bewijst hoe we ook hoog scoren op de gezondheidsindex. Sinds 1992 gebruiken we uitsluitend natuurlijke ( biologische) ingrediënten. We voegen ook geen additieven toe. Onze grootste missie blijft nog steeds om de smaak als changemaker te zien. De klant verliefd laten worden op wat hij/zij op zijn/haar (vegetarisch) bord heeft ontdekt.

Maya Seitan
maya-seitan.be

Al sinds 1991 maken we in ons atelier Seitan en Mochi, met vakmanschap en de beste biologische ingrediënten. Een paar jaar geleden kwam daar tempeh bij. Naast deze basisproducten hebben we ook een kant-en-klaar assortiment op basis van Seitan: crocs, satés, croquettes, saucisses en fritti. Voor grootkeukens zijn de Seitansteak, het Seitangehakt en de gefrituurde tempeh fijne producten om mee te werken. Omdat we klein en flexibel zijn,kunnen we voor al onze producten maatwerk bieden.

Nomet
www.nomet.be 

Geïnspireerd door de liefde voor plantaardig eten en de Belgische kust, heeft Nomet met de zeewierkroket een product gecreëerd dat zowel smakelijk als milieuvriendelijk is. Nomets zeewierkroketten zijn een innovatief en duurzaam alternatief voor traditionele zeevruchtengerechten. Deze plantaardige kroketten zijn gemaakt met hoogwaardige ingrediënten, zoals wakame-zeewier, dat lokaal wordt geteeld in de Oosterschelde. Het zeewier draagt niet alleen bij aan de unieke, zilte smaak van de kroketten, maar speelt ook een rol in het bestrijden van klimaatverandering door CO2 te absorberen. De kroketten zijn een modern eerbetoon aan de klassieke garnaalkroket, maar dan zonder dierlijke ingrediënten. Een perfecte aanvulling voor iedere menukaart!

Afbeelding
""